Loading...

Blogbericht

Wil je aanmelden? Klik hier

Pic

Blogbericht

De Stapsteen gaat nu écht verhuizen én jij kan ons helpen bij het zoeken van een nieuwe naam!

Jullie hebben misschien al wat geruchten opgevangen want het staat nu al een hele tijd op de planning: de verhuis van de Stapsteen. Corona zorgde ervoor dat we 2 jaar lang onze plannen in de diepvries moesten steken. Nu die storm wat gaan liggen is, vliegen we erin om onze verhuis verder voor te bereiden.

Naar waar? We trekken naar de Bosuil 138 te Deurne, in de vroegere gebouwen van het maatwerkbedrijf ACG. Dat is een 300m van de Stapsteen gelegen en vlakbij tram 5.

Wie verhuist? In het gebouw zit nu al de hele administratieve ploeg van De Vijver en de gloednieuwe wasserij. Daar komen nu nog alle mobiel ambulante begeleiders bij. Dat zijn de mensen van het team De Stapsteen, het Team De Vunder, De Cohuizen en het team EBSW van de Bosuil én ook het Activiteitenteam.

Wanneer? De verhuis is voorzien tussen begin december en kerst. Dat zou dus betekenen dat we het nieuwe jaar in onze nieuwe stek kunnen vieren en we daar dus niet alleen op het nieuwe jaar maar ook onze nieuwe plek kunnen klinken!

Hoe gaat het eruitzien? Ondertussen zijn de plannen getekend en gaan de werken starten. Er wordt ook volop werk gemaakt van hoe de inrichting van iedere ruimte er gaat uitzien en daar trachten we een mooi geheel van te maken zodat het er fijn vertoeven wordt!

We kunnen nu al het volgende zeggen: zoals reeds gezegd heeft de wasserij en de administratie al zijn vaste plaats op het gelijkvloers gekregen.

Er zal een nieuwe activiteitenruimte komen met een spiksplinternieuwe keuken én een inloopruimte met een kitchenette. Als de inloopruimte gesloten is, kan deze mee gebruikt worden als activiteitenruimte.

De inloopruimte is een ruimte die zal openstaan voor IEDEREEN: dus zowel voor cliënten als voor mensen uit de buurt kunnen er zomaar binnenspringen. Je kan er gewoon even langs komen, een koffietje te komen drinken, krantje lezen, babbeltje doen, spelletje spelen.

Er zal ook een vergaderzaal en gespreksruimtes komen.

Op het eerste verdiep komen dan, net zoals bij de Stapsteen, de bureaus voor de begeleiders van de mobiel ambulante teams.

Wat kunnen jullie nog doen? We zoeken op dit moment nog een naam voor ons nieuwe gebouw. Heb jij een idee, steek het dan in de ideeënbus die je zowel op de Stapsteen zal terugvinden, in het hoofdgebouw en op Zuid. Heb je ook ideeën voor een naam voor onze nieuwe activiteitenruimte en/of de inloopruimte, misschien zelfs voor de vergader- en gespreksruimtes, ook daar mag je suggesties voor doen! Bij de ideeënbussen zullen briefjes liggen waar je je suggesties op kan noteren. je mag ze ook doorgeven via de ideeënbus van onze activiteitensite. We zijn benieuwd!!